Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom hebben  jullie zelf een lamp gemaakt?

Deze lamp hebben we ontwikkeld omdat we het beste wilden voor Gillara, een CN-patiëntje en het dochtertje van een van ons. Dat was niet beschikbaar in de markt. Grote spelers op de markt voor medische apparatuur zijn niet geïnteresseerd in het ontwikkelen van een CN-lamp. Productontwikkeling kost veel tijd, geld en moeite en dat moet allemaal terugverdiend worden. Dat zullen ze niet haalbaar achten in deze markt van een zeer kleine groep patiënten. Voor ons is dat een ander verhaal. Wij hebben geen commercieel uitgangspunt. Wij zijn niet gebonden aan financiële doelstellingen en beoogde winstmarges. Als vader, oom en grootvader van Gillara hadden we maar één doel: de gezondheid van Gillara en best haalbare fototherapielamp voor de behandeling van haar CN. Daarin zijn we zo goed geslaagd dat we aan het kijken zijn of we deze lamp ook beschikbaar kunnen maken voor andere CN-patiënten.

Is dit eigenlijk niet een amateurlamp?

Nee, daar hoef je echt niet bang voor te zijn. Integendeel, samen hebben we na diverse degelijke technische opleidingen vele tientallen jaren ervaring opgedaan in elektronica, elektrotechniek, technische automatisering, embedded software, installatietechniek, besturingstechniek, werktuigbouw, lichtontwerp, productontwikkeling en led-toepassingen. Al die kennis en ervaring hebben we gebundeld bij het ontwikkelen van onze lamp. Tevens staan we in nauw contact met diverse medici en wetenschappers die actief zijn op het gebied van CN en lichttherapie. Met name Henk Vreman Ph.D, verbonden aan de Stanford University School of Medicine, zijn we bijzonder erkentelijk voor zijn ideeën, adviezen en apparatuur.

De lamp zit zo hoog, krijgt de patiënt zo wel voldoende licht?

De afstand tussen lamp en matras bedraagt ongeveer 100 cm. We hebben hiervoor gekozen om de praktische bruikbaarheid van het bed zo normaal mogelijk te houden. Het uitgekiende optische ontwerp zorgt er voor dat het uitgestraalde licht zich, in de juiste intensiteit en met de juiste verdeling, concentreert op de matras. Denk hierbij aan een strakke bundel licht die vanaf de lamp recht naar beneden op de matras valt.

Is deze lamp de ideale oplossing?

Nee, dat kan niet. Iemand die dat beweert van zijn product kun je niet serieus nemen. Onze lamp is niet perfect, maar wellicht wel de beste CN-fototherapielamp die op dit moment beschikbaar is. Dat neemt niet weg dat er ongetwijfeld nog vele verbeteringen mogelijk zijn. Heb je ideeën of wensen aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We willen onze lamp graag nog verder verbeteren.